En ugekalender hjælper med at skabe et nemt og overskueligt overblik over de daglige gøremål – uge for uge. Denne type kalender er derfor særlig anvendelig for dig som ønsker mere struktur i hverdagen og har brug for at få alle aftaler ned på skrift. Nedenstående har vi derfor listet 3 gode grunde til, at en ugekalender netop kan være værd at investere i.

Uanset om du ønsker struktur og et større overblik over arbejdsdagene, fritidsaktiviteter eller børnenes legeaftaler, kan en ugekalender være behjælpelig. En ugekalender findes i alle afskygninger og det er muligt at gøre den til din helt egen og tilpasse den til dine behov.

Få mere ud af dagene

Ved at nedskrive alle de daglige gøremål, pligter og aftaler, kan du nemt danne et overblik over i hvilke tidsrum du er tilgængelig og også planlægge eventuelle fremadrettet feriedage. Hermed får du automatisk det fulde udbytte af alle ugedage, da du let tilgængeligt kan dykke ned og tjekke om du har et frirum til at tage ud og spise, holde fødselsdag eller andre begivenheder. Samtidig kan du planlægge din ferie op til helligdage, således at du får en forlænget weekend. Alt dette hjælper ugekalenderen dig med.

Undgå at dobbeltbooke

I en travl hverdag med mange pligter for dagen, kan det til tider være svært at danne sig et overblik over hvornår de pågældende aktiviteter ligger. Man kan derfor have en tendens til at indskyde et ekstra møde ind, planlægge en aftale med vennerne eller andet, i en forglemmelse om, at man skulle have været til yoga eller børnene skulle være kørt til sport. Ved at nedskrive det hele i en ugekalender undgår du at overbooke, og derved lave flere aftaler end du kan overkomme.

Skab din egen personlige dagbog

Udover at en ugekalender fungerer som en god opslagstavle og huskeliste, kan den også være god til at få nedskrevet egne personlige notater for dagen. I de fleste ugekalendere er der linjerede sider hvor det er muligt at nedskrive egne refleksioner, drømme eller overvejelser som kommer frem i løbet af dagen. Gør den til din egen og tilføj også billeder eller inspirerende tegninger.