Sølv er et kemisk grundstof med symbolet Ag og atomnummer 47. Det er et blødt, hvidt, skinnende overgangsmetal og har den højeste elektriske ledningsevne, varmeledningsevne og refleksionsevne af alle metaller. Metallet findes i jordskorpen i spormængder på 0,08 ppm (parts per million), hvilket gør sølv relativt sjældent. Sølv udvindes fra jorden på to hovedmåder: ved at udvinde guld- og sølvholdige malme eller ved at producere sølv fra bly- og zinkholdige malme. Sølv findes ofte sammen med andre ædelmetaller som guld og platin og anvendes også i smykker, mønter, tandfyldninger og endda i visse medicinske behandlinger.

Selv om sølv ikke er et grundstof i sig selv, findes det ofte i naturen sammen med andre grundstoffer som guld, kobber og zink. Sølv udvindes på en række forskellige måder, afhængigt af beliggenhed og type af forekomst. Den mest almindelige metode er dagbrud, hvor sølvholdig malm udvindes fra jorden. Andre metoder omfatter underjordisk minedrift, placer mining (hvor sølvholdige sten udvindes fra flodlejer) og bunkeudvaskning (hvor sølvholdig malm knuses og placeres oven på en foret udvaskningsbase).

Når sølvet er blevet udvundet af malmen, bliver det renset ved hjælp af en proces, der kaldes smeltning. I denne proces opvarmes sølvet, indtil det bliver flydende, hvorefter det hældes i forme for at afkøle og størkne. De resulterende sølvbarrer kan derefter anvendes til en række forskellige formål, herunder smykker, mønter og tandfyldninger. Sølv har en lang række anvendelsesmuligheder, både praktiske og dekorative. Den høje elektriske ledningsevne gør det ideelt til brug i elektriske ledninger og kredsløb, mens dets refleksionsevne gør det til et populært valg til spejle og andre optiske anvendelser. Sølv anvendes også i smykker og mønter samt i visse medicinske behandlinger som f.eks. sårforbindinger og røntgenbilleder.

På trods af de mange anvendelsesmuligheder er sølv ikke en rigelig ressource, og prisen kan svinge betydeligt afhængigt af de økonomiske forhold. I de seneste år har sølvprisen været svingende og nåede rekordhøje priser i 2011 for derefter at faldt til et lavt niveau i 2015. På trods af dette er sølv fortsat et vigtigt metal med en bred vifte af anvendelsesmuligheder. Sølv anvendes ofte smykker og er meget populært valg pga. den egenskaber. Jane Kønig har i flere år lavet smukke halskæder i sølv, Sif Jakobs øreringe sølv er også et af de populære valg indenfor sølvsmykker. Sif Jakobs øreringe sølv fåes i et stort udvalg og kan ofte kombineres med andre sølv smykker fra Sif Jakobs.