Derfor Bør du Plante Tulipaner i Haven

Danmark er et af de lande i verden, hvor tulipaner er mest populære. Det er selvfølgeligt også en populær type blomst i andre lande. Vi ligger dog i en klar top 3, når det kommer til, at inkludere tulipaner i vores blomsterbuketter. Det er rigtigt populært at give blomster i gave her i landet, og en blomsterbuket er den mest udbredte måde, at gøre det på. Når man skal vælge hvilke blomster der skal være i buketten, så er der mange ting man skal tage stilling til. Roser er selvfølgeligt ekstremt populære, men de har nogle klare romantiske undertoner. Det kan derfor godt være akavet at give en buket roser til nogen, som man ikke har en romantisk interesse i. Her er tulipaner langt mere fleksible. Der findes tulipaner i et hav af farver, og de er derfor utroligt alsidige. Det er samtidig en utroligt smuk blomst, som alle vil sætte pris på at modtage.

Det kan dog godt være dyrt, at købe blomsterbuketter med tulipaner. Selvom det er en populær blomst, så er der stadig et relativt begrænset udbud af dem. Det ser man ret tydeligt i den klassiske historie om tulipan-krisen, hvor en akut mangel på tulipaner førte til en enorm økonomisk omvæltning. Det er lidt synd, da tulipaner jo er så smukke. Ville det ikke være dejligt, hvis du kunne nyde synet af tulipaner hver eneste dag? Eller hvis du kunne give dem du holder af, en buket tulipaner, uden at sprænge budgettet?

Ved selv at plante tulipanløg, kan du både spare penge, og få meget mere glæde af tulipanerne. Når du har tulipanerne groende derhjemme, så kan du nemlig nyde synet af dem hver eneste dag. Så længe de står i jorden, og får nok sollys og vand, så vil de pryde dit hjem. Når det så er tid til at give nogen en smuk buket, så kan du selv klippe tulipanen. Det er altså helt og aldeles genialt, at plante tulipaner i haven.

Du bør vente til det bliver efterår, med at plante dine tulipanløg. Den lun jord og gode fugtighed gør det nemlig langt lettere for tulipanløget at sætte sig. Jo tidligere på efteråret du planter dem, jo bedre. Specielt fordi du så ikke behøver at vente så længe på, at de går i blomst. Køb endeligt ikke løgene for tidligt. Det kan godt lade sig gøre at opbevare dem, men det kan let gå galt. Det er altså bedst hvis du køber tulipanløgene samme dag, som du har tænkt dig at plante dem i haven.

Find meget gerne et sted i haven, hvor tulipanerne kan stå i halvskygge. Tulipaner er ikke kræsne som sådan, men de foretrækker helt klart halvskygge. Undgå desuden steder med hård blæst, da det kan knække dem.