Har du smagt en Pomerol?

Franske vine er kendt og respekteret verden over som noget af det ypperste. Frankrig har dybe traditioner og et fantastisk klima for vindyrkning. Og et af de måske mest kendte distrikter for vindyrkning i Frankrig er Bordeaux. Dette distrikt er legendarisk for sine fantastiske vine, der nydes af vinelskere i hele verden. I Bordeaux ligger det lille område Pomerol, hvorfra nogle af de mest eksklusive franske vine kommer.

Skal man have en god flaske Pomerol, så skal man ikke regne med at få den til en billig penge. De eksklusive vine fra dette vindistrikt er eftertragtede og produktionen begrænset, så priserne er tilsvarende høje. Og vinbønderne i distriktet kender deres værd, så man må være beredt på at skulle betale lidt for en god flaske vin derfra. Til gengæld kan man så regne med at få en vinoplevelse, der kan måle sig med de største overhovedet.

Et lille område i et eksklusivt distrikt.

Det lille område består næsten udelukkende af vinmarker. Her dyrkes de fantastiske Pomerol-vine. Druerne modnes hurtigt i dette område og afgiver de skønneste dufte af især trøffel. Der produceres et begrænset antal kasser og flasker om året i Pomerol. Derfor de høje priser. Men de er helt sikkert hver en øre værd.

I Pomerol er den mest kendte og eftertragtede vin Petrus, der kommer fra et lille vinslot og leverer det ypperste, der tænkes kan. Får du fingre i en vin fra Petrus, så er du mere end heldig. Men andre vinhuse i området leverer også fantastiske vine. Man skal være opmærksom på årgangen, for her er store variationer. Det er værd at være grundig, når man skal have fat i de eftertragtede dråber fra Pomerol.

Glæden ved god vin

Har man først fundet glæden ved god vin, så har man fået en fascination og en nysgerrighed, der varer livet ud. For god vin bringer store oplevelser med sig. Man kan træne sine smagsløg og sin lugtesans til at finde nye detaljer og nuancer i vin. Og med årene bliver man kun bedre til at snuse og smage sig frem til disse vidunderlige perler, som Pomerol er en af de fineste af.