Den årlige bukkejagt er en jagsæson som bliver værdsat højt at både øvede som nystartede jægere. Det er den tid på året, hvor de mange måneders skydetræning og øvelse endelig sætter ind og bliver sat på prøve i jagten på at fælde den største og flotteste råbuk. Har du også sat kryds i kalenderen, og venter i spænding på at dagen falder, kan du med glæde læse med her hvor vi hjælper dig til at optimere din bukkejagt mest muligt.

Dét at få ramt på en råbuk handler meget mere om at være god til at skyde. Forberedelse og forståelse for dyrets færden, spiller lige så væsentlig en rolle hvis du skal have heldet med dig. I denne artikel, kigger vi derfor på en række ting du kan implementere som del af din bukkejagt for derved at øge dine chancer.

Hav det rigtige udstyr i orden

Udstyret er særdeles vigtigt hvis man ønsker at få ram på en råbuk under højsæsonen. Er det første gang du bevæger dig på bukkejagt, kan det være en fordel at få noget ekspertise i hvilken type ammunition du bør vælge. Dette er meget individuelt fra person til person og afhænger meget af ens behov og færdigheder. Yderligere kan det være fordelagtigt at investere i en god kikkert og noget camouflerende tøj så du kan skjule dig i skovens terræn.

Undersøgt råbukkenes færden

Inden jagten begynder, kan det være en god ide at have lavet noget grundig informationssøgning forinden. Jo større kendskab du har til råbukkens færden og måde at leve på, desto større chancer er der for at få heldet med sig på bukkejagten. En fordel kan derfor også være at tage ud til jagtarealet og studere råbukkene nøje, således at du har kendskab til deres måde at bevæge sig på, hvor henne de befinder sig i, og hvilke spor de efterlader.

Hav en huskeliste klar

Der kan være mange ting at skulle have styr på i tiden op til en bukkejagt. En fordel kan derfor være at klarlægge en huskeliste, således at du er sikker på at få det hele med på vejen. Der er ikke noget mere ærgerligt end at komme afsted uden nogle af de vigtigste remedier.