Skyggelister er ikke bare en nødvendighed i ældre boliger

Det er svært at komme udenom skyggelister, da de er nødvendige i de fleste ældre boliger, men hvad er skyggelister og i hvilke andre sammenhænge, kan de også være en nødvendighed i?

Hvad er skyggelister?

Ultra kort er skyggelister en træliste, der sidder langs loftet og kaster skygger på både loft og vægge. Deres fornemste formål er at skjule overgangen mellem loft og væg. Hvad betyder det så? Det betyder, at de er ideelle til at skjule revner og ujævnheder, der kan være mellem loft og vægge.
Skyggelister findes i flere forskellige størrelser, farver og materialer. De fleste skyggelister fås i hvid plastik eller træ, men det er muligt at finde dem i andre farver også. Det er dog ikke alle skyggelister der er lavet af træ – nogle af de billigere modeller kan faktisk være lavet af plastik eller pap. Deres nødvendighed for at skule samlinger er dog den samme, uanset om de er lavet af plastik eller træ.
Skyggelister fås i flere forskellige størrelser og former. De fleste skyggelister har en rund profil, men det er muligt at finde dem med en rektangulær profil også. De fleste skyggelister har en diameter på ca. 2 cm, men det er muligt at finde dem med en diameter på helt op til 5 cm. Dette kan dog være for meget i nogle tilfælde – især hvis loftet allerede har en ret kraftig struktur.

Skyggelister er ikke kun en nødvendighed

Det hele er ikke kun seriøst og en nødvendighed, skyggelister kan altså også godt bare bruges til pynte et kedeligt rum med, da de kan findes i mange forskellige farver og former.
Skyggelister kan faktisk være med til at forvandle et kedeligt hvidt rum til et spændende og farverigt rum. De kan bruges til at skabe en interessant kontrast eller blot pynte på en ellers kedelig væg.
Skyggelister kan også bruges til at skjule ledninger og andre ting, der hænger ned fra loftet. Dette er især nyttigt i rum, hvor der ikke er mulighed for at gemme ledningerne væk i loftet eller på anden vis.
Skyggelister kan endda bruges som en slags “ramme” rundt et vindue eller dør. Dette giver det hele et mere elegant udseende og mindsker samtidig risikoen for, at man banker sig selv i hovedet på den kant af vindues- eller dørkarmen, der normalt stikker ud fra væggen.

Konklusion

Skyggelister er altså ikke kun en nødvendighed i ældre boliger, men kan faktisk også være en nyttig og pæn detalje i mange andre sammenhænge. Som beskrevet ovenfor er der mange forskellige måder, hvorpå man kan bruge skyggelister til at forskønne et rum eller skjule noget, der ellers ville være synligt.