Wienerbrød er et af de klassiske danske kager. Det er en rund kage med en blød korndybne og en sprød skorpe. Wienerbrød er velegnet til at spise sammen med morgenmad, til at tage på picnic, eller til eftermiddsagskaffen. Her får du en opskrift på bake off wienerbrød.

Ingredienser til 10 wienerbrød

1½ dl lunken mælk
1½ dl vand
1½ dl sukker
1½ tsk salt
1½ tsk gær
6½ dl hvedemel
2 dl rapsolie
1½ tsk krydderi

Fremgangsmåde

 1. Begynd med at lave dejen. Kombiner mælk, vand, sukker, salt og gær i en stor skål. Rør dejen sammen, og hæld den ud på et meldrysset bord. Dæk med et viskestykke, og lad dejen hvile i 1 time.
 2. Når dejen har hvilket, tager du den op og lægger den på et meldrysset bord. Rul dejen ud til en ca. 1 cm tyk dej, og skær den i 10 lige store stykker.
 3. Tag et stykke dej, og læg det på et meldrysset bord. Tryk dejen ned i midten, og hæld 1 tsk olie over den. Dryp olie på de andre stykker dej ligeledes, og drys med krydderi.
 4. Fold dejen sammen til en lille pakke, og læg pakken med den lukkede si nedad i en smurt brødform. Gør det samme med de andre stykker dej, og lad wienerbrødene hæve i ca. 30 minutter.
 5. Pensl wienerbrødene med lidt vand, og bag dem ved 200 grader C alm. ovn i 30-35 minutter. De skal have en gyldenbrun farve, når de er færdige.
 6. Lad brødene køle af på en rist inden servering.

Hvornår er wienerbrød passende?

Nogle vil mene at kage og især wienerbrød er passende når det regner, andre vil mene det er passende på en almindelig solskinsdag. Altså altid, men det er mest oplagt på en almindelig solskinsdag, kan man sige. Det er selvfølgelig bare vores mening, du kan måske bedre lide kage på en regnfuld dag.

Andre kager der er lige så nemme at lave

Hvis du gerne vil lave andre lækre kager, som er lige så nemme at lave, så kan du prøve at bage nogle af de følgende kager:

 • Chokoladekage
 • Rabarbertærte
 • Æblekage
 • Hindbærsnitter
 • Blødende hjertekage
  Du kan garanteret finde lækre opskrifter på dem, på nettet, hvor du kan få inspiration.

Konklusion

Det er altså ikke særlig svært at bage wienerbrød. Du skal bare være opmærksom på at dejen hviler i 1 time, inden du begynder at trille den ud. Når wienerbrødene skal bages, så husk at pensle dem med vand, inden de kommer i ovnen. Husk også at lade dem køle af på en rist, inden du serverer dem.